پرواز ذهن خلاق یک مخترع
اواخر قرن هجدهم میلادی ، صنعت بالون سازی شروع به رشد کرد و در مدت کوتاهی شکوفا شد . کونته مردی نبود که از این موقعیت استفاده نکند و بیکار بنشیند . وی توانست برای خودش یک بالن که با هوای گرم فعال میشد ، بسازد و جلوی دیدگان مردم مشتاق پرواز کند . بعد از آن کونته تصمیم گرفت بالنهایش را بوسیله گاز هیدروژن فعال کند . بعد از مدتی کونته موفق شد بالنی با گاز هیدروژن بسازد . وی تصمیم گرفت برای جشن استقلال فرانسه بالن خود را به پرواز در آورد اما متاسفانه بالن کونته در آسمان آتش گرفت و باعث شد تا مصریان وحشتزده شوند . مصریان به خاطر باور غلط ، تصور میکردند که بالن یک وسیله جنگی است که آنها باید با آن مقابله کنند. کونته که دوست داشت از بالن برای ارتش استفاده کند ، هیچگاه نتوانست به آرزویش برسد و در نتیجه بالنهای کونته نتوانستند کاربرد نظامی پیدا کنند .
آغاز تحولات گرافیتی !
حدود پانصد سال قبل ، گرافیت در معادن انگلستان کشف شد . بدیهی بود در وهله اول از گرافیت خام ، برای نوشتن استفاده کنند . این عمل با استقبال همه روبرو میشود . به تدریج بازار گرافیت خام نیز ، رونق گرفت . همین استقبال باعث شد تا اولین مدادهای گرافیتی به بازار بیاید. قبل از اینکه مردم به این مدادها روی بیاورند ، استفاده ازمدادهای سربی رایج بود . سرب از خود ردی خاکستری به جای میگذاشت. درمیان سال 1560 میلادی ، یک زوج ایتالیائی به نامهای ( سیمونیو) و ( خانم برناچوتی ) با قرار دادن یک تکه گرافیت در میان دو چوب ، موفق شدن نوعی مداد اختراع کنند .
راهی دیگر و تجربه ای دیگر !
در سال 1962 میلادی در نورنبرگ ، چند نفر سعی کردند برای اولین بار، با پودر گرافیت به تولید مغزی مداد برسند ! آنها پودر گرافیت را با سولفور و سرمه مخلوط کرده و مدادهای گرافیتی چوبی را تولید کردند !
در زمان جنگهای ناپلئون ، مدادها به فرانسه صادر نمیشد و به نوعی فرانسه تحت تحریم دو کشور انگلستان و آلمان قرار گرفته بود . فرانسوی ها به دلیل محاصره دریائی که بوسیله ناوگان انگلستان صورت گرفته بود ، نمیتوانستند مداد گرافیتی به فرانسه وارد کنند .
مرد مخترع فرانسوی وارد میشود !
کونته باز به کمک ناپلئون میآید . پس از نایاب شدن مدادهای آلمانی و انگلیسی و همچنین به علت عدم توانائی برای تولید مداد ، کونته به یک فکر بکر رسید . نیکولا ژاک کونته ، که با مواد گرافیت و مداد آشنائی بسیاری داشت ، شروع به تحقیقات کرد تا برای حل این معضل راهی پیدا کند . بعد از تلاش و تحقیق فراوان موفق شد پودر گرافیت را با خاک رس مخلوط و سپس به طریقه فشرده سازی بین دو دو قطعه چوب ، نخستین مداد مدرن و کاربردی جهان را اختراع کند .
کونته اختراعش را در سال 1795 میلادی به ثبت رسانید و در سال 1798 میلادی از نمایشگاه محصولات صنایع فرانسوی به خاطر این اختراع جایزه ویژه نمایشگاه را به دست آورد .
ادعاهای مردود !
جوزف پریستلی ، شیمیدان و فیلسوفی انگلیسی بود که برخی از مردم او را کاشف اکسیژن میشناختند . پریستلی سعی کرد تا خود را مخترع اولیه مداد معرفی کند اما به خاطرعدم ارائه سند قابل قبول به جامعه مخترعان جهان ، ادعای وی به رسمیت نرسید !
اختراع تکاملی از مداد !
هایمن لیپمن به خاطر کار گذاشتن یک تکه پاک کن در انتهای مداد ، در سال 1858 توانست به عنوان یک اختراع محصولش را به تثت برساند و گواهی تولید اخذ نماید ! وی بعد از چهار سال حق امتیاز خود را به مبلغ صد هزار دلار واگذارکرد !
خب رهروان علم و دانش امیدواریم که زندگی کونته برای شما جذاب بوده باشد و در زمان امتحان کنکور که مدادی در دست دارید یادی از وی بکنید که نقش مهمی در روند درسی و مدرسه کودکان دنیا داشته است . و اما شما یاران ضمن آرزو برای پیروزی شما در امتحانات ، آنهم در این شرایط کرونائی ، فراموش نکنید که در فضای مجازی و دوران قرنطینه ای ، چنانچه با رفیقی کانکت شدید به وی گوشزد کنید که ( ضمن رعایت پروتکل بهداشتی ، تیک تاکی شو رفیق ! )
آخرین نظرات