لودویک در سیزده سالگی به اتفاق خانواده به ورشو میرود . از همین سن و در شهر جدید زندگیش به فکر این افتاد که چه خوب میشد که مردم با یک زبان با هم صحبت کنند . در حقیقت زبانی مشترک برای همه !
لودویک زامنهوف همانگونه که قبلا اشاره شد به زبانهای لاتین و یونانی علاقه داشت اما به خاطر سختی یادگیری نمیتوان صرفا به این دو زبان فکر کرد و همچنین نمیتوان به دیگران این زبان را تحمیل کرد چون هر فردی به زبان مادری خود وابسته است . از این رو زامنهوف به فکر ایجاد یک زبان مشترک جهانی افتاد .
تاثیر والدین بر زندگی زامنهوف !
داشتن پدری سختگیر ، باسواد ، خردمند و منطقی در کنار مادری مهربان و رئوف باعث شد تا زامنهوف در شانزده سالگی با فراغ بال با تحقیقات خود و ابداع زبان جدیدش ، ادامه دهد . او برای شروع پیرامون زبان انگلیسی دایره مطالعاتش را گسترش داد چون فهمیده بود که انگلیسی مخصوصا دستور زبانش ، از زبانهای آلمانی ، فرانسوی و حتی لهستانی آسانتر است .
او دریافته بود که دستور زبان و به طور کلی آسان و سخت بودن یک زبان میتواند در باور پذیری ابداعش برای عموم تاثیر پذیری بیشتری داشته باشد . وی به فکر افتاد باید زبانی ابداع کند که دستور زبانش حتی از انگلیسی هم راحت تر باشد و این امکان وجود داشت . حتی او میتواند با استفاده از دایره اصطلاحات و واژگان و لغات زبانهای دیگر، زبان جدید را پدید بیاورد !
لودویک دریافت که در ساختن زبان جدید که با بهره گیری از پیشوندها و پسوندها میتواند از تعداد انبوه واژه ها که بالاجبار باید به حافظه سپرد ، به تعداد قابل توجه ای ، بکاهد !بالاخره در سال 1378 زبان ابداعی زامنهوف به شکل رسمی آماده شد . او برای این آمادگی و رسیدن به نتیجه ، به اتفاق دوستانش در دبیرستان جشن تولد زبان جدید را گرفت .
او در این جشن یک شعری برای زبان جدیدش سرود و در این شعر نام زبان جدید را زبان جهانی نامگذاری کرد . یک سال بعد یعنی در سال 1879 لودویک به مسکو رفت و تحصیل در پزشکی را شروع کرد . با اینکه شرایط تحصیل به خاطر مسائل مالی به شدت سخت بود اما با قولی که به پدرش مبنی بر اینکه پیرامون زبان ابداعیش کاری نکند ، با کمک پدرش تحصیل پزشکی را آغاز کرد !
دو سال سخت را زامنهوف پشت سر گذاشت اما باز به خاطر مسایل مالی نتوانست که به درسش ادامه دهد و بعد از دو سال به خانه برگشت . اما متاسفانه وقتی به خانه رسید دریافت که تمام تحقیقات ، دستنوشته هاو تمامی اسنادی که زامنهوف برای زبان ابداعیش جمع آوری کرده بود را پاره و آتش زده بود . اما زامنهوف به خاطر هوش سرشارش وحافظه قوی خود ، تمام موارد را مجددا روی کاغذ آورد و مجددا به آنها فرصت خودنمائی داد ! وی با اینکه تحصیل در عالم طب را ترک نکرده بود و همچنان در دانشگاه ورشو در رشته پزشکی فعال بود ، اما در هر فرصتی سراغ زبان ابداعی خود رفته و برای تکمیل کردن آن تلاشش را بیشتر کرد .
این اتفاق حدود شش سال طول کشید و لودویک برای تسلط کامل اقدام به ترجمه کتابهای نویسندگان بزرگ دنیا رفته و آنها را در قالب زبان جدید در آورده و حتی آثاری را هم به صورت مستقیم به زبان جدید اسپرانتو به رشته تحریر در آورده و برای اینکه متوجه شود که متون زبان جدید مشکلی نداشته باشد ، آنها را مرتب با صدای بلند میخواند .
همراه ما باشید با ادامه این مبحث در قسمت آینده
پس تا قسمت بعدی شعارمون فراموش نشه که تیک تاکی شو رفیق
آخرین نظرات